17.9.17

Obitsun kaulatapin katkeaminen

Hei! Koska tätä on kysytty multa monia kertoja ajattelin tehdä ihan kunnollisen tutoriaalin tästä, että kaikki osaisivat korjata katkenneen obitsun kaulatapin. :) Tässä tutoriaalissa käytän 27cm SBH-S white obitsua joka on siis pehmeä torsoinen obitsu. Jos sinulla on hard bust obitsu en tiedä toimiiko tämä sama tutoriaali siihen. Jos et tiedä mistä hankkia obitsu jne. alapuolella on tietoja siitä!

Alku huomautus! Obitsut eivät ole tarkoitettu alunperin Pullip-nukeille, vaan huomattavasti pienemmille obitsun omille päille. Tästä johtuen obitsun ruuvi saattaa katketa, koska se ei välttämättä kestä Pullipin pään painoa. Lisäksi obitsu saattaa alkaa sulamaan kosketuksessa Pullipin muoviin, tämän takia kaulan ympärille tulee laittaa teippiä.

Obitsun vaihtamisesta kuvallinen tutoriaali on tässä (lisänä myös kuvia obitsun ja stockin taipuvuus eroista):
http://sininnukkeblog.blogspot.fi/2017/09/obitsun-vaihtaminen-pullip-nukelle.html

Eli tässä on katkennut obitsun kaulatappi, jonka minä olen katkaissut ihan tarkoituksella, jotta voin tehdä tämän tutoriaalin sitä tarvitseville.
Jos kaulatappi on katkennut niin, että rautaosa törröttää kaulatapista ulos voit koittaa poistaa sen rautaosan, jotta voit käyttää samaa kaulatappia uudelleen. Jos rautaosa on jäänyt tapin sisälle niin, että sitä ei voi enää poistaa täytyy vaihtaa eri kaulatappi.

Koska kaulatapissani näkyi rautaosa sen verran hyvin pystyin rullata vanhan rikkinäisen rautaosan irti kaulatapista. Voisin käyttää tätä kaulatappia siis uudestaan, mutta koska tämä on ohuin kaulatappi en suosittele sen käyttämistä Pullipille. Paras mahdollinen kaulatappi on paksuin kaulatappi.

 Koska rikkinäinen rautaosa on vielä kiinni obitsun sisällä se täytyy poistaa, lisäksi saadaksesi uuden osan tilalle sinun täytyy työntää tämä rautaosa pois obitsun kaulan kohdalta. Saadaksesi tämän osan esille sinun täytyy rullata pehmeää kaulaosaa alaspäin.
 Rautaosan työntämistä varten tarvitset jonkun terävän ja ohuen jutun, esim hammastikun, neulan, nuppineulan jne..
 ..Sitten se vain työnnetään ulos obitsun kaulasta.
 Samalla kannattaa varmistaa, että myös rikkinäinen osa tulee ulos.
 Uutena ostettuna obitsun mukana tulee aina varaosia, jotka kannattaa säilyttää juuri tälläisiä tapauksia varten. Tarvitset siis uuden kaulatapin ja rautaosan. Jos sinulla ei ole tallessa yhtään varaosa lue alhaalta mistä voit löytää mahdollisia varaosia obitsuihin.
 Uusi rautaosa laitetaan siis kaulassa olevan rautaosan sisälle tällätavoin.
 Rullataan siis taas pehmeää kaulaosaa alaspäin jotta saadaan reikä näkyville.
 Ja laitetaan molemmat rautaosat (tappi ja ehjä varaosa) takaisin paikalleen. Rautaosa kannattaa siis työntää ihan loppuun asti jotta se pysyy kunnolla paikallaan.
 Sen jälkeen voit laittaa tilalle uuden kaulatapin. Jos paksuin kaulatappi on käyttämätön suosittelen käyttämään toisiksi paksuinta kaulatappia Pullipille.
 Sitten uusi kaulatappi rullataan takaisin paikalleen ja se täytyy hioa Pullipille sopivaksi obitsun vaihto tutoriaalin mukaan:
http://sininnukkeblog.blogspot.fi/2017/09/obitsun-vaihtaminen-pullip-nukelle.html
 Ja kuten todettua, jos se paksuin kaulatappi meni rikki suosittelen käyttämään toisiksi paksuinta kaulatappia Pullip-nukeille. :)

 Loppuun vielä tietoja mistä hankkia obitsuja jne:

Miten obitsu laitetaan Pullip- nukelle?
-Kuvallinen tutoriaali: http://sininnukkeblog.blogspot.fi/2017/09/obitsun-vaihtaminen-pullip-nukelle.html

Mistä obitsuja ja lisäkäsiä saa?

 Minkä kokoiset obitsut sopivat millekkin Pullip-perheen nukelle?
-Pullip: 27cm obitsu
-Dal: 23cm tai 21cm obitsu
-Byul: 23cm tai 21cm obitsu
-Taeyang: 27cm male (mies) obitsu

Mitä tarkoittaa SBH tai Hard bust HB?
-SB eli Soft bust eli pehmeä torso eli keskikroppa. HB eli Hard bust, kova torso eli keskikroppa.

Kannattaako obitsun kaulatapin ympärille laittaa teippiä sulamisen varalta?
-Kannattaa, se voi sulaa ajan kanssa ja sulamisen estämiseksi teippi on tarpeellinen.

Kuinka karkeaa hiomapaperia obitsun kaulatapin hiomisessa kannattaa käyttää?
-Mitä karkeampaa hiomapaperia käytät sitä nopeammin saat sen hiottua eli suosittelen mahdollisimman karkeaa. Muihin nukkeen liittyviin asioihin on sitten eri juttu, mutta tässä sillä ei ole niin väliä.
 
 Minkä värinen obitsu on hyvä *tämän ja tämän malliselle* Pullipille/Dalille?
-Yleensä melkeen jokaiselle käy white (valkoinen) obitsu, todella harvalle normal värinen eli vastaus on white. Taeyangeille on vaikeampaa hankkia sopivan väristä obitsua.

Kannattaako nukelle hankkia heti obitsu kun sen ostaa?
-Ei, suosittelen, että kokeilet stock vartaloa. Jotkut eivät tykkää obitsuista. Lisäksi obitsut eivät ole tehty Pullipeille, sen takia Pullipit eivät välttämättä pysy pystyssä obitsun kanssa tai obitsun kaulatappi voi katketa.

Mistä olet ostanut sinun obitsusi?
-Mollamanialta, Amiamista tai Plasticpopista 

Mitä tehdä kun en saa nuken päätä/silmämekanismia auki/irti?
-Tässä asiassa on mahdoton auttaa internetin välityksellä.. Varovasti ruuvimeisselin käyttämisellä tämmöistä ei pitäisi tapahtua, kuitenkin jos näin on käynyt kannattaa vain yrittää pyörittää ruuvimeisseliä sinnikkäästi ja varovasti.

Miten peruukki kiinnitetään takaisin?
-Erikeeper liimalla tai kaksipuoleisella teipillä. Myös sinitarra voi toimia.

Muut blogini opastavat tutoriaalit:
-Obitsun vaihtaminen Pullip-nukelle (lisänä myös kuvia obitsun ja stockin taipuvuus eroista):
http://sininnukkeblog.blogspot.fi/2017/09/obitsun-vaihtaminen-pullip-nukelle.html
-Ripsien vaihtaminen Pullip-nukelle:
https://sininnukkeblog.blogspot.fi/2017/09/ripsien-vaihtaminen-pullip-nukelle.html
-LeekeWorld ja Leekeltä tilaaminen:
-Tutoriaali: hybrid Dalille tai Byulille:

Kiitos kun katsoitte ja toivottavasti tästä oli kaikille apua!

1 kommentti:

Ennen kuin kommentoit olisi kiva kuulla, jos haluaisit nähdä jostain tietystä nukesta kuvia. Jos keksit jotain parannettavaa kuvissani tai teoksissani kerro siitä minulle. ^^ Rakentava palaute on myös aina tervetullutta! Kiitos kaikista kommenteista!

Ennenkuin kysyt jotain luethan UKK alueen, jos olen jo aiemmin vastannut kysymykseesi: http://sininnukkeblog.blogspot.com/p/ukk.html